Po odstrapení a mletí bolo hrozno i naďalej vystavené mimoriadne nízkym teplotám (pod 5°C) počas troch dní. Tomuto procesu sa hovorí KRYOMACERÁCIA. Počas nej sú kvasinky a ich aktivita brzdená práve nízkou teplotou a dochádza k veľmi pomalej extrakcii červených farbív a k pozvoľnej extrakcii aromatických prekurzorov. Cieľom je podporenie sviežosti a ovocnosti. Víno rubínovo-červenej farby s presvedčivou vôňou kôstkového ovocia, a to hlavne zrelých višní s príjemnou korenistou stopou. Chuť je výrazne ovocná, višňovo-likérová, s pevnou štruktúrou tri
Viac- Oblasť: Južnoslovenská
- Rajón: Hurbanovský
- Obec: Pribeta
- Vinica: Viničný vrch
- Odroda: Merlot
- Prívlastok: Akostné víno
- Vhodné k jedlu: Odporúčame podávať pri teplote 14-16°C ku ragú z hovädzieho mäsa s domácimi cestovinami, alebo k špecialitám z grilu.